Päivitys on taasen ollut hieman myöhässä (alan toistaa itseäni jo näissä aloituksissa), mutta tämähän ei tarkoita sitä, että olisimme levänneet laakereilla.
Päinvastoin, olemme hionneet kovasti seuraamista ja voisin jopa todeta, että
tuo Marin uusi "ninan seuraaminen" alkaa jossain vaiheessa kantaa hedelmää:)

26.2. tehtiin Hedin kanssa monta "lähtöä" ja palkkausta räppäämättömyyteen!
Sitten keskityttiin paljon ohjaajan vartaloon seuraamisessa ja viimeinen harjoitus Iinan opastuksella tuotti todella hyvän seuraamisen!! Wau! Harmi, että juuri tämä jäi sitten videoimatta:( Harjoituksen tavoite oli kuitenkin saada ohjaaja tuottamaan oikean seuraamisasennon ja antamaan koiralle tilaa / turvaa oikeaan asentoon... ja kyllä onnistuu... Toivoa on ja omasta mielestäni olemme MOLEMMAT ohjaajan virheen poistumisen myötä saaneet paremman seuraamisasennon.

5.3.10 käytiin suoraan asiaan Hedin kanssa eli jälleen seuraamista (sehän on meillä se teknisesti huonoin liike). Lähdöt hyviä (neljä jalkaa maassa, ei hyppyä).
Seuraamista vahvistettiin jo 5 askeleen jälkeen! Paljon toistoa ja palkkaa!
Ohjaaja oppiii... hitaasti mutta varmasti. Luotto on kyllä tuohon  otukseen kasvanut 150%:sti helmikuun treenien ansiosta!
Toisella harjoituskerralla otettiin uusintaa lähtöihin ja sitten siirryttiin noutoihin:
Tasamaa (650gr): ripeä lähtö, hyvä nosto, ripeä palautus ja LOISTAVA luovutus!
Täytyy muistaa, ettei pyydä siirtymistä sivulla vaan jättää palkkauksen eteen (ennakointi sivulle siirtymisessä).
Hyppynouto: joo-o, tässä haluttiin tuottaa harjoitus, jossa koiralla on esteelle apuohjat pituuden saavuttamiseksi ja ettei koira kiertäessään missään tapauksessa tule ohjaajan luokse! Heitto > lähti kiertäen > ei > korjausta ja onnistui menohypyn > nosti kapulan ja pyrki kiertämään > esto > siirtyminen esteen toiselle puolen > hyppy käskyllä yli kapulan kanssa. Ja toistoa, vasta kolmannelle ymmärsi nämä "etuesteet" kunnolla ja suoritti hyppynoudon oikein! Onnistuminen ja seuraavalle esteelle!
Estenouto (huom. agilityeste): tämä on nyt sitten meillä ihan hanurista, koska Hedin mielestä alastulossa ei voi poistua kontaktilta ilman lupaa ja niinpä jo ekassa lähetyksessä "unohti" noudon seistessään esteen alastulon kontaktilla.
Hinkattiin, kunnes saatiin se ymmärtämään asia... MUTTA ohjaaja voisi ymmärtää koiraansa paremmin ja olla asettamatta tälläisiä haasteita sille! Siispä ei enää tuossa hallissa estenoutoa!! Aargh, toistamiseen tein saman virheen:(
Onneksi Hedillä on tosi vahva nouto, eikä irrottanut kapulaa suustaan koko sähellyksen aikan...tosin ohjaaja sai osakseen katseen: VOISITKO YSTÄVÄLLISESTI KERTOA, MITÄ IHMETTÄ SÄ HALUAT MUN TEKEVÄN???

Kaiken kaikkiaan treenit ovat edistäneet meidän suhdetta ja luottamusta:P
Kiitos treenikavereille ja toivottavasti nähdään taas hallilla...

- Nahkela kiittää