Suunnitelmien mukaan mentiin sunnuntaina jälkimaastoon ja vielä, kun agiliitotreenit olivat peruuntuneet, niin aikaa jäi huimasti!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja olin päättänyt saada onnistuneen harjoituksen myös esineruutuun Kaleville! Ja näin tehtiin:

Ajettiin jälkimaastoon, otin Kalevin suoraan mukaan metsään ja Kaija&Jape tallasivat esineruudun Kalevin tarkkaillessa tilannetta. Japella oli esineet matkassa ja sinne jätettiin yksi kerrallaan esine. (Siksi tämä harjoitus suorilta, ettei Kalevi kuvittele olevansa jälkityöskentelyssä ja kuvat tulevat kunhan pääsen kotiin töistä).
- eka lähetys: pyörimistä > ja ne No-How p**kat.
Jape kävi heiluttamassa esinettä ja tuli pois ruudusta:
- lähetys ja nyt vauhdilla esineelle > miettii > miettii > valtaisan kannustuksen jälkeen ottaa suuhun ja tuo! YES!! Lihapullaa palkaksi!
Uudelleen viedään esine: lähetys > hyvä vauhti esineelle ja suuhun sekä tuo: YES!!!!
Ja kolmas esine (eri esine) vielä: lähetys > lähtee ja paikantaa esinee > haistelee > ottaa suuhun kehotuksesta ja lähtee tuomaan, mutta pudottaa matkalla > auts... juostaan yhdessä kohti esinettä ja Kalevi irtoaa esineelle > ottaa suuhun ja ohjaaja pakenee ruudusta ulos! YES! ja lihapullaa taas. Liivit pois ja esineen heittoa ruudun ulkopuolella... ihan kuin sillä olisi tapahtunut tässä treenissä jokin "älyväläys" asiassa,  sillä aikaisemmin se ei ottanut suuhun esineitä maastosta (kolme viimeistä treeniä).
Nyt saatiin juuri se onnistunut suoritus, jota haettiin! Vähän mä olen tyytyväinenCool
*** kuvina vielä:
Kalevi lähdössä ruutuun:
1244463124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja esineen kanssa takaisin:
1244463170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja seuraava esine:
1244463217_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Sitten jäljelle, ensin kuitenkin otin kaksi kertaa keppi-ilmaisua metsätiellä > vein kepin, lähetin Kalevin "missä keppi" ja menin hihnan mitan perässä! Nosti ja toi mulle kepin ja PALKKAA!
Sitten jäljelle, jana 8 m, jälki n. 150 -200 m (keppi-ilmaisua tarkoituksena harjoittaa), 4 keppiä, melkoinen risukko, jossa oli kaksi kulmaa vasempaan.
Lähti janalta hyvin suoraan, mutta kaartoi takajäljen suuntaan ja kiersi yhden puun ja korjasi oikeaan! Nyt jostain syystä täytyy miettiä miten tehdään, kun sille on tullut tavaksi tehdä varmistuksen varmistus janalla eli kahteen kertaan tarkistaa oikean suunnan?! Lähti kuitenkin varmasti eteenpäin ja todella tiiviillä nenällä. Ekalle kepille tultaessa häntä rupesi heilumaan ihan järjettömästi (ihana, positiivinen ilmaisu Hediltä). Otti kepin suuhun pyynnöstäni ja toi > palkka! Jatkettiin matkaa jälleen tiiviillä nenällä ja toisella kepillä häntä heilui entistä kovempaa, toi pyynnöstä ja palkka! Lähti hyvin ja miltei välittömästi oli kulma, joka meni ihan SUPERISTI!!
Kolmannella kepillä sama toistui ja neljännellä, jälkityöskentely oli todella mahtavaa! Positiivista tässä on se, että ilmaisumuutoksella koiralle on saatu positiivinen asenne keppeihin > häntä heiluu vimmatusti. Toistoilla saadaan varmasti oma-aloitteinen nouto näihin ilmaisuihin.

Kaikkien treenit menivät järjettömän hyvin, ja kuten sanottu hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!!!

Pusu Nahkela tosi tyytyväinen!