Ennen leiriä kiirettä pukkasi yhdistyksen luonnetestin järjestelyissä, joissa oli kiitettävästi myös No-How ötököitä arvosteltavana!

Leirille saavuimme tyttöjen kanssa maanantaina 10:03:) Maanantain tarkoitus oli tehdä maastoharjoituksia (jälki, esineruutu, hakuilua jne.). Päivä meni todella nopeasti:

Hedille teimme (Merja tallasi, n. 2 h vanha) jäljen n. 250 m kahdella kulmalla (1 oikealle ja 1 vasemmalle). Keppejä jäljellä oli 6 kpl
Jana oli n. 10 m. Hedin janatyöskentely meni ihan plörinäksi (karavaaniporukka tuli juuri janantyöskentelyn aikana paikalle), mutta kun siitä pääsimme pois jälkityöskentely oli rauhallista ja intensiivistä (HYVÄ). Jäljellä oli kahdessa kohtaa ns. moottoriuran ylitys ja ensimmäisellä kohtaa Hedi mietti todella tarkkaan, ett mitä ihmettä???... ratkaisi kuitenkin itsenäisesti ja jatkoi intensiivistä jäljestämistä!! Toisella ylityksellä ei enää empinyt vaan jatkoi suoraan oikein.
Jäljen loppupäässä oli kaatunut puunrunko, jonka yli pyysin Merjan tekemään jäljen! Hedi saapui rungolle aivan jälkeä pitkin... pysähtyi... katsahti oikealle ja vasemmalle selvästi miettien et häh, mites tämä juttu hoidetaan... ja ratkaisi sen täydellisesti: meni juuri samasta kohtaa yli kuin Merja oli mennyt!!

Jälkityöskentely oli todella hyvää, vauhti rauhallinen ja tarkka. Valitettavasti vain kaksi keppiä se ilmaisi minulle, mutta koska vauhti ja tarkkuus ovat hyviä, pystyin itse havaitsemaan kepit! Nyt vahvistetaan janatyöskentelyä.. kolmen treenin säännöllä ja ensin ilman häiriötekijöitä, sitten otetaan siihen häiriöt matkaan!

Piipalle tehtiin vielä pari tuntia vanha jana/ keppiharjoitus... janalla epävarmuutta, merkkasi kuitenkin jäljen oikein ja lähti saatuaan vahvistusta ohjaajalta. Kaksi ensimmäistä keppi-purkkia nosti hyvin... sitten oltiinkin "sunnuntaikävelyllä"... selvästi meidän janaharjoitukset, jotka ovat päättyneet kahteen keppiin, ovat olleet haitaksi!! Perskuta...

Esineruutuun otin vain Hedin ja se meni totaalisen perseelleen... ei siitä sen enempää. Lopulta sain sen tuomaan kaksi kertaa esineen...

Hedi pääsi vielä illalla sitten makkararinkiin metsän keskellä! Teki tosi hyvää pikku-likalle!

Tiistai:
Leirin aiheena oli: vietin nosto / palkkaus / leikki
Hedi leikki hyvin ohjaajan kanssa, kunhan ohjaaja muistaa vahvistaa koiraa vastustuksesta!
1786688.jpg

Piipankin sain leikkimään!
1786696.jpg

Keskiviikkona sitten tehtiin tottistelua Suskin (Mölsä) ja Juhan (Korri) kanssa:
Piipalle otetiin noudonluovutuksia... siis uskomatonta Suskin oppikirjan mukaisesti tehtynä... luovutus onnistui täysin! Ohjaaja oli vaan niin hämillään, että hätiköi turhaan ja aiheutti koiralle lisää paineita!
Malttia ja rauhallisuutta ohjaajalta... vautsi Piipa!
Lisäksi Piipalle otetiin eteenmenoa, lähtövauhti hyvä ja eteni kentän päähän... mutta sitten ohjaaja töpeksi... aargh... normaalitreeniin verrattuna purkki oli kiinni (palkka) ja Piipa lähti tuomaan purkkia takaisin...
Toisella lähetyksellä hieman epävarmuutta ja lähti vasta toisella käskyllä jatkamaan matkaa, kun edellisessä ei palkkausta tullut lainkaan. Noh, nyt sitten harjoitellaan etenemistä (vahvistusta).

Hedille otettiin noudon nopeutta, mutta jostain syystä (väsymys, kuumuus tms), Hedi ei noutanut lainkaan??!!! Loppuun asti yritin sitä sitten saaliin kautta saada leikkimään... ja pari kertaa onnistuinkin.
Harjoitus keskeytettiin... ihme juttu.

Ruokailun jälkeen siirryttiin Juhan ryhmään harjoittelemaan jääviä liikkeitä:
Piipa suorittaa "ei tarpeeksi motivoituneena" eli enemmän pitäisi meidän saada viettiä tekemiseen ja minä kun olen sitä pyrkinyt nimenomaan painamaan alas :( Juhan neuvojen mukaan otetaan nyt sitten kontaktiharjoittelua ja siirrytään häiriönalaiseen treeniin!
Nopeutta voitaisiin myös hakea näihin jääviin liikkeisiin (menee hitaasti istumaan ja maahan).. samantyyppisillä harjoituksilla kuin Hedille on tehty.

Hedi:n kanssa otettiin imutustekniikkaa ja nämä jäävienliikkeiden asennot: istuminen + maahanmeno!
Vaikka pikku-likka oli ihan väskä, mielestäni se suoriutui hyvin näistä liikkeistä (Juha ainakin hymyili).
Juhan opastuksella saimme suoremman asennon imutukseen (ohjaajan kädenasento on yllättävän paljon vasemmalle). Juha käski myös opettamaan seisomisen...!!! Eli kaikki kolme asentoa tässä vaiheessa...

Pari päivää lepoa leirin jälkeen ja sitten viikonloppuna treeniä!!
Hyvä mieli:)))
Kotimatkalla käytiin seuraamassa Kipisiskon ja Merjan avoimenluokan suoritusta Tampereen eteläpuiston kisoissa: AVO 193p. 1-tulos, 1-sija, TK2
1786806.jpg