Elokuu alkoi Italian matkalla mieheni kanssa ja Milanossa viihdyimme 4 päivää (kiitos Heidi ja Otto koirien hoidosta).

Italiasta kotiuduttua olikin edessä erkkari! Menestys oli valtaisa ja elokuun ensimmäinen viikko menikin näin ollen todella superisti! Kiitos kaikille kasvateille, jotka olivat päivän aikana kanssamme sekä onnittelut vielä näin blogin kautta menestyksestä, MAHTAVAA!

Seuraava viikko menikin sitten totutellessa työhön, kuulit oikein... työhön! Onneksi sentään viikonlopuksi pääsin mökille lepuuttamaan!

20.08. lähdettiin Kaijan kanssa kohti Ranskan erikoisnäyttelyä:) Matka oli todella onnistunut, vaikkakin
lämpö oli aivan liikaa niin meille kuin koirille (38° vielä ilta 7 aikaan). Oli ihana nähdä tuttuja ympäri maailmaa ja olla todistamassa jälleen suomalaismenestystä näyttelyssä: Onnittelut Serenalle ja Tibille!
Suomeen palattiin maanantaina ja siitä alkoikin sitten treenikausi:

25.8.09 IMPHAN kentällä Hedin ja Pötyn kanssa
Hedi:
Aloitin pienellä paikallaololla kentän laidassa... meni moitteettomasti!
Seuraamista häiriönalaisena (5 koiraa kentällä yhtä aikaa), ensin hieman keskittyi maailman hallintaan, mutta sitten kontakti parani huomattavasti.... JEEEEEEEEI!
Otettiin vielä henkilöryhmää ja muita extrahäiriöitä
Liikkeestä istuminen > moitteeton, ei edes pälyillyt muita tekijöitä!
Liikkeestä maahanmeno > moitteeton maahanmeno, moitteeton luoksetulo... mutta sivulle siirtyminen sanonko mistä... tässä vaiheessa koiralta loppuu motivaatio ja katsastelee mitä muut tekevät!!! P***
Liikkeestä seisominen > moitteeton!
Tasamaanouto > super! Toinen koira juoksi kohti, kun Hedi oli paluussa, mutta likka vain jatkoi työtä! YES!! Palkkaus tässä vaiheessa > siankorvaa...

Sitten Pöty pääsi verestämään muistoja kentällä, ja vauhtia riitti... tosin hieman hämmentynyt koska tehtiin liikkeet ryhmässä lauantain PK-näytöksen takia:)

30.08.09 Pornaisten ryhmä rämä
Hedi:
Ratsastushiekkakentällä treeniä yhdessä Heidin ja Marin kanssa...
Heidi aloitti Troyn kanssa ja sitten olikin Hedin vuoro...
Kivasti oli padonnut itseään aidassa kiinni ja otettuani sen irti, purki itseään käsivarteeni sekä treeniliiviin... kun tämä saatiin ohi pystyttiin suorittamaan harjoituksia

Seuraaminen > alkuun voisi keskittyä paremmin, mutta toisaalta ensimmäistä kertaa meillä oli liikkuri käskyttämässä... ei siitä tosin häiriintynyt ja aika-ajoin varmasti näytti todella hyvältä... JEI.

Liikkeestä istuminen > todella hyvin, voisi olla vielä napakampi, mutta alustan epätasaisuus teki tepposet ohjaajalle... HYVÄ!

Liikkeestä maahanmeno > ei mennyt Hedi nopeudella, mutta luoksetulo oli super! Ja siirtyminen perusasentoon! JEI!!

Seisominen > hyvä, otti askeleen perääni... pysyi paikallaan mutta siirtyi perusasentoon aavistuksen vinoon!

Tasamaanouto > hyvä lähtö, hyvä nosto, hyvä vauhti takaisin... ja sitten jostain syystä jäi kauas... korjaus ja moitteeton luovutus!

Palkkaus siankorvalla...

Takaisin aitaan kiinni ja uudelleen treeniä Troyllä!

Uudelleen Hedin kanssa, nyt halusin kokeilla ruutua ja Heidi kertoikin norjalaisen tavan opettaa ruutu (Kutsuruutu). Ensin jätin Hedin paikalleen istumaan noin 10 m päähän, itse siirryin ruudun takalaidan taakse ja kutsuin koiraa ruutukäskyllä: ruutu. Sata lasissa se tuli ja ja pysähtyi eteeni ruutuun seis käskyllä. Sama uudelleen... 3. kerta, kävin taputtamassa ruutua ja annoin vinkin "ruutu" ja sitten menin jättöpaikkaan ja annoin käskyn käsimerkin kanssa: RUUTU! Sinne se ampasi valtaisalla vauhdilla... ohjaaja tosin niin hämmennyksessä, ettei tajunnut huutaa seis... vasta kun Hedi lähti takaisin kohti Heidi komensi minua... Uusintayritys ja tällä kertaa seis-käskytys oikeassa kohdassa ja mitä tekee Hedi... menee maahan ruudussa se oli SUPEEEEEEEEEEEEEER!!!

Lopuksi vielä perusasentokontaktiharjoitus sekä luoksepäästävyyden harjoitus 2x.

Tosi hyvät ellei super treenit ja intoa taas piisaa... keskiviikkona mennään uudelleen! Koko suoritustemme ajan Heidi ja Mari käskyttivät muita käskyjä, ja tämä meni Hedin kanssa moitteettomasti. Se ei kuunnellut yhtään toisia (5m. etäisyydellä) olevia ohjaajia.

Lähtöä ennen otettiin vielä Marin Hopen kanssa harjoitteita

Ainiin ja sunnuntaina oli aamusta se kauhea koirasilmätesti, jonka tulokset saadaan keskiviikkona... ei... jooo... ei....